Πως θα φτασετε εως εδω

 

1α) Ρίο - Ναυπακτος - Ελατού - Άνω Χώρα - Πόδος

Από Ρίο-Αντίρριο ,μέσω γέφυρας ή μέσω πορθμείου, κατευθυνθείτε προς Ναύπακτο για 8χλμ. Διασχίζετε την Ναύπακτο, συνεχίζετε ευθεία και σε περίπου 4 χλμ. βρίσκετε διασταύρωση, μετά το χωριό Κάτω Δάφνη, που στα αριστερά της είναι η επαρχιακή οδός Ναυπάκτου - Πλατάνου - Ψηλού Σταυρού, αλλά εσείς συνεχίζετε λοξά δεξιά στην επαρχιακή οδό Κρυονερίου - Στριγανιάς, περνάτε την τοξωτή γέφυρα του Μόρνου, στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε ευθεία. Προσπερνάτε τα χωριά Καστράκι, Ευπάλιο, Δροσάτο, Φιλοθέη, αφήνετε στα αριστερά σας τον δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Βαρνάκοβας και στη συνέχεια δεξιά σας άλλη διασταύρωση προς Τείχιο και φθάνετε στην περιοχή Ρέρεσι όπου βρίσκεται «το χάνι της Ρέρεσης» με τους ωραίους μεζέδες. Περνάτε την πρώτη γέφυρα της Ρέρεσης και πηγαίνοντας ευθεία αφήνετε στα δεξιά σας την δεύτερη γέφυρα που οδηγεί προς το Φράγμα του Μόρνου. Αμέσως μετά τη γέφυρα υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν ευθεία προς Λιμνίτσα, Τερψιθέα και Ελατού. Μετά από περίπου 20 χλμ. φτάνετε στην Ελατού εκεί παίρνετε, στα αριστερά, τον ανήφορο προς την Άνω Χώρα. Έτσι 10 χλμ. μετά την Ελατού φτάνετε και διασχίζετε την όμορφη και γραφική Άνω Χώρα! Αφού την διασχίσετε παίρνετε τον δρόμο για την διασταύρωση Αμπελακιώτισσας - Πόδου, μετά από περίπου 8 χλμ. φτάνετε στην διασταύρωση, στο σημείο αυτό παίρνετε τον ανηφορικό δασικό χωματόδρομο στα αριστερά σας ο οποίος θα σας οδηγήσει στο χωριό μας. Τον χάρτη θα τον βρείτε εδώ .

 

1β) Ρίο - Ναύπακτος - Ελευθέριανη - Πόδος

Όπως και πριν ερχόμενοι από Ρίο-Αντίρριο, μέσω γέφυρας ή μέσω πορθμείου, κατευθυνθείτε προς Ναύπακτο για 8χλμ. Διασχίζετε την Ναύπακτο, συνεχίζετε ευθεία και σε περίπου 4 χλμ. βρίσκετε διασταύρωση, μετά το χωριό Κάτω Δάφνη, σε αντίθεση με πριν δεν στρίβετε δεξιά αλλά αριστερά και παίρνετε την επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Πλατάνου - Ψηλού Σταυρού και συνεχίζετε κατά μήκος του ποταμού Μόρνου, μετά από μερικά χιλιόμετρα διασχίζετε μια γέφυρα και έτσι περνάτε στα δεξιά του ποταμού και συνεχίζετε ευθεία και ανηφορικά για να περάσετε, απ' έξω, από το χωρίο Παλαιόπυργο και περίπου 0,50 χλμ. μετά τον Παλαιόπυργο θα βρείτε μια διασταύρωση στην οποία και θα κατευθυνθείτε δεξιά, για να ανηφορίσετε για περίπου 5,5 χλμ. προς την βουνοκορφή Σκαλούλα, αφού ανέβετε μέχρι επάνω θα βρείτε μια διασταύρωση οπού θα στρίψετε αριστερά για να πάτε προς Ελευθέριανη, αφού διασχίσετε την Ελευθέριανη θα συνεχίσετε περίπου 3 χλμ. μέχρις ότου βρεθείτε στην τελευταία διασταύρωση οπού θα πάρετε τον δασικό χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στο χωριό μας. Τον χάρτη θα τον βρείτε εδώ.

 

2α) Αθήνα - Πόδος

Από Αθήνα μέσω Λιβαδειάς, συνεχίζετε προς (α) Δίστομο, Δεσφίνα, ή (β) Αράχωβα, Δελφούς, Χρυσό ,και στις δύο περιπτώσεις κατεβαίνετε Ιτέα, και ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο Ιτέας-Ναυπάκτου μέχρι να συναντήσετε την διασταύρωση Μοναστηρακίου. Εκεί στρίβετε δεξιά και αμέσως αριστερά προς Ευπάλιο. Διασχίζετε τον κεντρικό δρόμο του χωριού, συναντάτε το χωριό Πευκάκι, στην εκκλησία στρίβετε αριστερά, μετά από 200μ. αμέσως δεξιά και βρίσκεστε στον επαρχιακό δρόμο προς Ρέρεσι. Στην συνέχεια περνάτε τα χωριά Δροσάτο, Φιλοθέη και μετά συνεχίζετε όπως ανωτέρω από το χάνη της Ρέρεσις (στην διαδρομή 1α). Τον χάρτη θα τον βρείτε εδώ.

 

2β) Αθήνα - Πόδος

Από Αθήνα μέσω Λιβαδειάς, συνεχίζετε προς Αράχωβα, Δελφούς, Άμφισσα και μέσω Αγίας Ευθυμίας, Βουνιχώρας, Μαλανδρίνου,φτάνετε στην Πεντάπολη όπου στρίβετε αριστερά. Κάνετε τον περίπλου της τεχνητής Λίμνης του Μόρνου και αφού περάσετε το Φράγμα του Μόρνου στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε προς Ρέρεσι. Στην γέφυρα που θα συναντήσετε στρίβετε δεξιά προς Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού και συνεχίζετε Άνω Χώρα, Πόδο. Τον χάρτη θα τον βρείτε εδώ.

 

3) Θεσσαλονίκη - Πόδος

Από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, στην διασταύρωση Λουτρών στρίβετε δεξιά προς Μπράλο, Γραβιά, Άμφισσα και μέσω Αγίας Ευθυμίας συνεχίζετε όπως ανωτέρω (στην διαδρομή 2β). Τον χάρτη θα τον βρείτε εδώ.

δορυφορικη φωτογραφια του χωριου μασ

Δημοσκόπηση

Πόσο χρήσιμες σας φάνηκαν οι πληροφορίες των χαρτών?

RGP © 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode